It’s all UK

Tower Bridge

Tower Bridge

Anglophile (noun)
1. a person having admiration for England or the English
= (Collins English Dictionary)

It’s all UK is een blog over het Verenigd Koninkrijk. Ik hou niet zo van de term, maar ik moet bekennen dat ik een Anglofiel ben. Het Verenigd Koninkrijk fascineert me, en dan vooral Engeland en de Engelse cultuur. En ik weet dat ik niet de enige ben in Nederland. Vooral Londen is een populaire bestemming voor veel Nederlanders en iedereen is opgegroeid met Engelse tv-series.

Fascinatie

It's all UK - LIsa bij Chalk Farm LondenIk ben Lisa, dertiger en Rotterdamse. Mijn fascinatie met het Verenigd Koninkrijk begon al op hele jonge leeftijd.

Engels was mijn lievelingsvak op school. En ik was misschien de enige in mijn klas die ademloos zat te luisteren als we de Engelse geschiedenis en literatuur bespraken. Als Shakespeare werd geciteerd in een film wilde ik dat ook kunnen. Ik wilde ontdekken wie Henry VIII en Elizabeth I waren, wat Stonehenge is en waarom ze in Schotland kilts dragen.

Ik ging Engels studeren en ben nu Master of Arts in de Engelse Taal & Cultuur. Tijdens mijn studie kreeg ik een antwoord op al mijn vragen en nog veel meer. In die tijd heb ik de cultuur ook zelf mogen ervaren omdat ik een klein jaar in Engeland woonde. Ik heb ook een master Journalistiek op zak en ben nu alweer zo’n 10 jaar Online Redacteur / Content Expert van beroep.

Favoriete plekken

Thuis in Nederland kijk ik graag documentaires over de Britse geschiedenis en het koningshuis. Ik volg het nieuws uit Engeland en vind het leuk om traditioneel Engels eten te vinden in Nederland en recepten uit te proberen.

Ik bezoek het Verenigd Koninkrijk minstens 1 keer per jaar, en ga vooral graag naar Londen met mijn vriend. Je bent nooit op Londen uitgekeken. We vinden het leuk om de toeristische attracties te bezoeken, maar ontdekken vooral graag wat de ‘locals’ doen. Inmiddels hebben we onze favoriete plekjes, die ik hier graag met jullie wil delen!

It’s all UK

Heb je ook een voorliefde voor ‘all things British’, of vindt je Londen geweldig, kijk dan rond en blijf terugkomen!

 

Share this:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 Responses to “It’s all UK”

  1. Kimberly

    Leuk Lisa! I was wondering why your website and fb-page were called: “It’s all UK”. This blog entry explains it all :). Nice to get to know you a bit better by reading about your interests 😀 Thanks for sharing!

    Reply

Leave a Reply

Login with your Social ID


2 × = six

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS