London’s Old Spitalfields Market

Old Spitalfields Market

by La Citta Vita, used under CC BY-2.0

Een van mijn favoriete plekken in Londen is Old Spitalfields Market. Deze hippe, overdekte markt ligt in het East End, op een paar minuten lopen van Liverpool Street Station.

In Londen staat de markt bekend als een creatieve plek waar je voor relatief weinig geld kleding en accessoires kan kopen van jonge designers, maar ook vintage kleding, kunst, antiek en vinyl platen.

Ik kom er graag omdat er veel moois te zien is, maar ook omdat de sfeer gemoedelijk is. De meeste bezoekers komen uit de directe omgeving of uit de rest van Londen. Het is een welkome afwisseling als je uit de drukke, toeristische binnenstad komt.

Je kan er makkelijk een paar uur rondstruinen en een hapje eten bij een van de vele trendy eethuisjes. Er is eten van over de hele wereld, van Caribisch tot Arabisch en Japans.

Old Spitalfields Market heeft meerdere keren op rij de Time Out award voor ‘Best London Market’ gewonnen.

Geschiedenis van Spitalfields

De naam ‘Spitalfields’ komt van ‘hospital’; in de Middeleeuwen stond op de plek van de markt een ziekenhuis. Maar het is al sinds de 17e eeuw een markt.

Op de website van de markt vind je een tijdlijn. Die laat zien dat in de vorige eeuwen veel verschillende culturen en nationaliteiten zich in de regio hebben gevestigd. Ze brachten allemaal hun eigen unieke handel en producten mee.

In de 20e eeuw was Spitalfields een joodse wijk en begon men met het verkopen van kleding en bagels op de markt. In de vorige eeuw brachten immigranten van over het hele Britse Gemenebest hun cultuur en kunst naar Spitalfields. Zo heeft de markt dan ook invloeden uit het Caribisch gebied, Oost-Afrika en Bangladesh.

Old Spitalfields Market bezoeken?

Het is een leuke, gezellige belevenis. De markt is iedere dag geopend, maar op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt je de meeste kraampjes.

Iedere dag heeft zijn eigen thema, dus kijk op de Old Spitalfields Market website en plan je bezoek van tevoren!

Met de metro: een paar minuten lopen van station Liverpool Street.

Share this:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Login with your Social ID


four × = 24

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS